Pirohy z Brynzou
Ingredience:
- Brambory 1 kg
- Polohrubá mouka 1 kg
- 1 vejce
- Sůl
- Brynza
- Zakysaná smetana
- Škvarky
- Pažitka
Postup přípravy:
Brambory i se slupkou uvaříme do měkka. Brambory se poté prolisují a do vzniklého těsta se přidá mouka, dále vejce a sůl. Ze vzniklého těsta se vyválí plát silný asi 4 mm. Z těsta poté vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Vykrojené kolečko se naplní brynzou, přeloží a po krajích přitlačí, aby vytvořilo kapsu. Poté se vloží do vařící osolené vody, kde se vaří, dokud nevyplavou a poté další 2 minuty.
Hotové pirohy na talíři poléváme smetanou a sypeme škvarkama. Zdobíme pažitkou.
Toto je tradiční pokrm ze slovenské strany trojmezí.
adresa: Mosty u Jablunkova 381
email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
telefon: +420 558 341 586