Bryja
Ovocná polévka
Ingredience:
- 1 kg ovoce (jablka, švestky, hrušky, višně atd.)
- 250 g smetany
- 1 lžička bramborového škrobu
- Mléko
- Cukr
- Sůl
- Skořice
Postup přípravy:
Očištěné ovoce rozkrájíme, zalijeme vodou a rozvaříme. Do hrníčku si nalijeme trochu mléka a rozmícháme v něm bramborový škrob. Směs přidáme k rozvařenému ovoci a provaříme. Poté přidáme smetanu, sůl, cukr a skořici.
Polévku podáváme s kapáním, s houskou, která se pokape mlékem, dochutí cukrem a vysuší v troubě.
adresa: Mosty u Jablunkova 381
email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
telefon: +420 558 341 586