Kapušník
Ingredience:
- 1,5 kg brambor
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 0,5 l mléka
- 1 kg zelí
- 1 lžíce sádla
- Pepř
- Kmín
- Sůl
Postup přípravy:
Hlávkové zelí se omyje, nakrouhá a uvaří v osolené vodě 20 minut. Než se zelí uvaří, připravíme si brambory, které omyjeme, oloupeme a natřeme. Scedíme vodu z brambor a do vzniklé bramborové hmoty přidáme vejce, sůl a hladkou mouku. Těsto promícháme a poté spaříme mlékem uvedeným k varu.
Připravíme si plech, který vymažeme sádlem a rozložíme na něj polovinu bramborového těsta. První patro těsta překryjeme opepřeným, okmínovaným a omaštěným zelím. Druhou polovinu bramborového těsta nalijeme na zelí.
Plech vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme 40 – 50 minut. Kapušník můžeme posypat bůčkem a škvarky anebo pomazat máslem.
adresa: Mosty u Jablunkova 381
email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
telefon: +420 558 341 586